7 t/m 9 nov. 2014 jl. — Amerika, Daytona Beach: WK Trampolinespringen, Tumbling en Dubbel Minitrampoline (DMT) voor senioren.

Namens de KNGU ginger er twee Nederlandse deelnemers naar dit WK.

De Nederlandse afvaardiging bestond uit:
Trampolinespringen: Kirsten Boersma (1984) – Flik-Flak ’s-Hertogenbosch
Dubbel Minitrampoline: Jurn Booltink (1987) – Cleton Sports Apeldoorn

Kirsten Boersma is meervoudig Nederlands kampioene. Zij behaalde in een vroeg stadium en verder als enige trampolinespringster de limiet en was deelneemster op alle World Cups van afgelopen seizoen. Tijdens de laatste World Cup in Minsk behaalde ze een finaleplek op het onderdeel individueel. De voorlaatste World Cup in Loulé (Portugal) stond Boersma samen met synchroonpartner Pascal Wiebering op het podium met het brons.

— Rea Lenders, Gymnastiek | Trampolinespringen

— Kirsten Boersma —

— Orlando Götschin —

— Tara Fokké —

— Carmen Verstraten —

— Jeroen Kaslander —

— Bjorn Hillebrandt —

 

InnoSportLab 's-Hertogenbosch


Centrum voor innovatie

Het InnoSportLab in de Flik-Flakhal in 's-Hertogenbosch is hét centrum* van innovatie voor de gymnastische sporten in Nederland. Naast de nationale selecties Turnen Heren en Trampolinespringen Dames en Heren trainen hier zo'n 30 gymnastische disciplines, zowel top- als breedtesport.

*) Het InnoSportLab in de Flik-Flak hal in Den Bosch is als Nationaal Trainingscentrum (NTC) van de KNGU sinds maart 2010 hét brandpunt van innovatie voor de gymnastische sporten in Nederland.

 

De synchroonspringende Gotschin-tweeling

8 nov. 2010
Holland Sport bezocht de tweeling Fernando en Orlando Gotschin die synchroonspringen op de trampoline bij hun top club: Flik-Flak.

Zomer 2014 — ...Mark Schuurman, consulent topsport bij de KNGU: “Naast Boersma streefden Pascal Wiebering, Bo Bet, Rea Lenders en Carlijn Blekkink afgelopen periode ook naar plaatsing voor het WK. De gestelde limiet van de voorrondescore van 95,500 punten bleek voor hen anderzijds niet haalbaar. Deze sporters hebben echter progressie geboekt op verschillende vlakken en gaan door met de voorbereiding op de internationale evenementen in 2015.”

Maxim van Zeijl en Orlando Gotschin behaalden de limiet (103,000 punten) op een haar niet. Schuurman: “Beiden zijn teleurgesteld door het niet voor Nederland uit kunnen komen in de VS. Het hoofddoel voor alle trampolinespringers is in 2015 de plaatsing voor de Olympische Spelen 2016 via het WK 2015 in Denemarken. Voordat het WK 2015 gesprongen wordt bereidt iedereen zich voor op de eerste Europese Spelen in Baku. De springers hebben door de resultaten op het EK voorwaardelijke startbewijzen behaald, de volgende stap is laten zien dat er potentie is voor top 8 op dit eerste Europese olympische evenement.”

Het WK in Daytona Beach viert haar 30e editie waarbij Jurn Booltink debuteert en Boersma voor de zesde keer deelnam. Haar eerdere WK-deelnames waren in 2001 (Denemarken), 2009 (Rusland), 2010 (Frankrijk), 2011 (Groot-Brittannië) en 2013 (Bulgarije).

YouTube — Tara Fokké en Kirsten Boersma tijdens WorldCup finale @ Loulé, Portugal sept. 2010. Wij waren in 2010 de enigen die het Chinese paar dat wereldkampioen was wisten te verslaan. We hebben dan ook echt de finale gewonnen dus de 1ste plek behaald! 

21 november 2014 - Orlando Götschin.

Naam: Orlando Götschin
Sport: Trampolinespringen
Onderdeel: TRA (trampoline)
Woonplaats: ‘s-Hertogenbosch
Leeftijd: 27
Hobby: Films kijken
Belangrijkste prestaties: De 1e plaats synchroon behaald op het Jeugd WK 2004 samen met mijn tweelingbroer Fernando Götschin. En als recente prestatie de 1e plaats synchroon, ook met mijn broer, op de World Cup in Loulé, Portugal, in 2012.

Wat zijn jouw doelstellingen voor komend jaar?
De belangrijkste doelstellingen voor komend jaar zijn de kwalificaties voor de European games en het Wereld Kampioenschap. Als ik me voor het Wereld kampioenschap heb geplaatst hoop ik me daar te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio, 2016.

Op welke manier wordt je door het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch ondersteund?
Wat ik dagelijks gebruik is het programma dat is ontwikkeld voor de video-ondersteuning. Ook een groot voordeel voor mij is het Time of Flight systeem wat door het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch ter beschikking is gesteld.

Wat zijn voor jouw de voordelen van de ondersteuning die het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch biedt?
Het grootste voordeel haal ik uit het Time of Flight Systeem. Doordat ik tijdens mijn training makkelijk terug kan kijken wat de hoogte per sprong en de gehele oefening was, ben ik hoger gaan springen. Daarnaast is de video-ondersteuning ideaal voor het bepalen van houdingen en de stand in de mat, deze kan ik gelijk verbeteren in mijn trainingen als ik zie dat deze nog niet optimaal zijn.

Welke sportinnovaties of -ondersteuning zouden nog meer kunnen bijdragen volgens jou?
Het zou mooi zijn als er een systeem wordt ontwikkeld wat de landing en de afzet in de trampoline analyseert. Waardoor ik kan kijken wat de beste manier is om in de mat te landen en daarna weer af te zetten.

Bron/LIKE: https://www.facebook.com/innosportlab.shertogenbosch

Naar volledige website